Stukje Kempense Heuvelrug op zoek naar kabouterkensberg



De wagen hadden we geparkeerd achter Onze-Lieve-Vrouwkerk.

Langs een basis schooltje heb je een heel dicht begroeid dennenbos waar men op een ogenblik een heel smal wegje tevoorschijn ziet komen waar we dan ook doorheen moesten. Wat was het hier donker, men had hier het gevoel dat dit stukje bos weinig of niet bewandeld word. 

Een rijweg splitste dit stukje bos af van het koningsbos en staken de baan aan het kapelletje over.

Het wolkendek breekt open en de zonnestralen reikten tussen de bomen de grond. Dwarrelende bladeren weven bronskleurige tapijten en de goudhoeden maken het zo prachtig, staalsteeltjes bijzonder, wat is  het sprookjesachtig tot aan het kabouterhuisje, maar toch kan er niets tippen aan het roodhoedje met witte stippen.


De vliegenzwammen zijn hier in overvloed, dan  zie je stammen met hun luchtwortels op de heuvels aan kabouterberg. Zo’n mooi natuurlijk decor is zelden te vinden, hier konden we het vinden om een fotoshoot te doen. 

Maar opeens ging het pardoes, om één van de honden in een goede positie te krijgen ging Mieke tegen de grond, een luchtwortel nam haar bij de voet. Daar ik klaar stond met het fototoestel, schrok ik zo en is er dan ook ongewild een foto van.

Na het bekomen van de val zette we de wandeling verder en Jerry had weer wat lekkers.


De wandeling doorheen het koningsbos gevuld met dennen- & loofbomen en prachtige landduinen, de Hoge Mouw is dan ook de hoogste duin met twee toppen van de Kempen.

Op de route  passeerden we een langwerpig ondiepe plas met benaming “deuvelskuil”, hier zou een legende van Lisken Coolbonders verbonden zijn. Hij nam zich van het leven in 1571 aan deze plaats.

Aan de voet van de zandheuvel Hoge berg is een Brits militaire begraafplaats waar 100 officieren en soldaten begraven zijn, zij sneuvelden in 1944 bij Geel ten Aart

Onze wandeling eindigde aan de Wannes, nee niet Wannes Van de Velde, wel Wannes van Lichtert. Dit bronzen beeld symboliseert het leven van het Kempense volk in de vorige eeuw, die de schrale zandgronden van deze gehuchten ontgonnen. Op de sokkel zie je verschillende dorpjes/gehuchten gegraveerd.

Zie de zon langzaam zakken tussen de bomen, het was een dag met mooie kleuren en lekkere geuren.


We zien dit jaar ongelooflijk veel paddenstoelen, pluk ze niet!!! Lees hier waarom niet.
Download  het boekje met giftige paddenstoelen HIER

ALBUM

Reacties

  1. Weer geweldig! En dat het je lukte om een verongelukte te fotograferen🥴 bijzonder😅

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit was omdat ik klaar stond om Zoë te fotograferen :)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Voorbereiding ST-Truiden naar Oostende

Het verborgen moois van Hornebos

Dag 14: Pittem - Aartrijke