Dag 1 : Duras naar Bunsbeek


ONS AVONTURENTOCHT VAN DURAS NAAR RAVERSIJDE.

Er zijn 5 maanden van trainingen achter de rug, dit voor conditie en ook voor moeilijke situaties.
De pony’s hebben al veel in hun leven gezien tijdens grote evenementen, toch ben ik er zeker van dat het nooit voldoende is en wil je goed voorbereid zijn.
Ons Djucka van 20 jaar daar maak ik niet zoveel problemen uit, zij zou zelfs door vuur gaan.
Maar Flupke de 8 jarige pony, had nog niet zoveel gezien en werd er getraind om geen angst te hebben om spoorweg over te steken of een voorbij razende trein.
Voor beide ben ik ook met hen naar Rumst gereden om een akelige brug van de drierivierenpunt te nemen. De bekende blauwe fietsbrug die over de Nete, Dijle en de Rupel gaat.



HET IS ZO VER, DE DAG VAN VERTREK.

​De dag is aangebroken, 24 juli om 13 uur ben ik vertrokken met Zoë de hond en de pony’s Flupke & Djucka. Het was snikheet, gelukkig ging het eerste traject grotendeels langs hoge bomen waar we voldoende schaduw van hadden.  Dit was de  "ijzeren weg" ( Is de naam van een fietspad dat Tienen, Zoutleeuw en Diest met mekaar verbindt. de naam verwijst naar de spoorwegbedding waarop het pad werd aangelegd.) Deze volgden we tot in Linter om richting Bunsbeek te gaan. Na de eerste 9 km op ijzeren weg hielden we pauze, zodat de pony’s en de hond konden drinken, ook om wat te eten.




Voor zo’n lange tocht van bijna 330 km ben ik er van bewust dat de pony’s zouden afvallen.  Paardachtige zijn dan ook minimum 16 uur met hun eten bezig en moest ik er voor zorgen dat hun darmen gevuld bleven, zodat ze geen maag- en darm-zweren zouden krijgen. Bij elk traject dat dagelijks zo’n 20 km zou zijn en meer, was er steeds 3 à 4 tussenstops voorzien.
Omstreeks 19h30 arriveerde we aan ons eerste bestemming om te overnachten.
Dit traject Duras-Bunsbeek voerde ons 20km door het ongekende maar zeer mooie landschap en kleine dorpjes.

klik op foto voor album




Reacties

Populaire posts van deze blog

Het verborgen moois van Hornebos

Voorbereiding ST-Truiden naar Oostende

Dag 14: Pittem - Aartrijke