Hageland (dag 1)


Wat vooraf ging kan je hier lezen



Dag van vertrek

Stappend tussen de fruitboomplantages is onze avonturentocht begonnen
Het grootste deel wandelen we langs waardevol stukje natuur, op de heuvelrug tussen de valleien van Kleine en Grote Gete



Midden van de fruitstreek hielden we pauze aan “Chalet” een fietscafé dat op de ijzerenweg ligt, deze weg gaat van Tienen naar Diest en St-Truiden. 
Doorheen een prachtig rivierlandschap met grachten, greppels, hagen en bomenrijen kwamen we aan ons nachtverblijf de Getedraak. (Hier zou het een paradijs van kikkers, alpenwatersalamander en de bedreigde kamsalamander zijn. We zijn niet op zoek geweest naar de prachtige salamanders, want het was snel avond.)
Voor we op het terrein konden moest ik ons Naomi nog veilig door een sluis loodsen. De sluis is niet groter dan een tweepaards-trailer met daarin een klapdeurtje. 



Net zoals ze vandaag haar trip heeft afgelegd , is ze ook met gemak door de sluis gegaan.
Een goed uur later kwamen er nog ezeltjes aan om te kamperen.


Samen met anderen hebben we nog gezellig aan het kampvuur gezeten. Ondanks het brandgevaar dat aangekondigd was, is deze toch aangestoken. Het kampvuur is in een grote cirkel van zand met mega grote stenen en het vuur zat in een ijzeren bak een halve meter in de grond en 30cm boven de grond. De beheerder van deze zone keurde het goed.

Zo een dag kan men niet mooier afsluiten.

Ga verder naar DAG 2

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het verborgen moois van Hornebos

Voorbereiding ST-Truiden naar Oostende

Dag 14: Pittem - Aartrijke