Wat een bivak wekend moest zijn !!!!


Aangezien het de voorbije week steeds rond de 30°C was, hadden we besloten om geen wandelweekend met paalkamperen te doen. Met deze hitte is het dan niet houdbaar om met pak en zak te gaan wandelen en kozen meer een activiteit in of bij water.

Met een groepje vrienden waren we afgesproken te Nieuwenhoven om dan verder te trekken naar de Amblèvevallei te Coo.


Van zodra we de snelweg af waren reden we langs kronkelwegen  doorheen bossen, weiden en charmante gehuchtjes, gevestigd op de hellingen, het was een bewonderenswaardig mooi decor.

Aan het startpunt kregen we te horen dat het een laag water niveau is, dit kon toch de pret niet bederven en gingen het water op.  Met de kajaks slingerde we over een afstand van 9 km over de Amblève langs een schilderachtige landschap.


Ook vandaag was het rond de 30°C , niet dat het zo aanvoelde tijdens de vaart.


Halverwege hielden we picknickpauze in het verkoelende water, was zo eens iets anders dan in het gras of op een bank.



Over het water was er veel leven te bespeuren, een moeder eend met keukens, prachtige libellen en tal van andere insecten.


Ondanks dat het waterpeil laag was hebben we toch ook meer dan rustig op het water kunnen dobberen, maar we moeten ook toe geven dat we veel hebben moeten wandelen over de glibberige kasseien.






Ons groepje heeft dan ook lang samen kunnen blijven tot voor de laatste 2 km waar meer stroomversnellingen waren en we uiteen getrokken werden, kwamen we ook druppelsgewijs aan het eindpunt.


De kajaks werden op een trailer geladen getrokken door een bus waar wij met mee konden tot aan het startpunt.




Op de parking namen we afscheid van het mannelijk team, Karin en ik gingen nog even tot aan de waterval van Coo, deze word met een hoogte van 15 meter vaak als de hoogste watervallen van België beschouwd.



Maar de hoogste waterval van België is echter de waterval van Reinhardstein in de vallei van de Warche, deze is 60 meter hoog.


Wat wel gezegd mag worden is dat die van Coo meer indrukwekkender is door zijn brede omvang.



Bij het afsluiten van een mooie dag, zweefde nog Maya de bij en Wickie de Viking over ons.

Nog vergeten te melden dat we ook ons eigen fonteintje hadden.


Voor wie graag alle foto's wil zien kan dit HIER 


Reacties

  1. Oh, het ziet er geweldig uit! Verfrissend , iets anders bij deze warme temperaturen en toch genieten van het moois dat moeder natuur ons biedt! Geweldig verhaal Tanja!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De laatste dagen werd ik door de hitte tegen gehouden om te gaan wandelen en dit was echt de beste keuze om toch niet bij de pakken te blijven zitten.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Het verborgen moois van Hornebos

Voorbereiding ST-Truiden naar Oostende

Dag 14: Pittem - Aartrijke